Koninklijke onderscheiding voor Peter Huitsingh!

Posted on 27 april 2019 by beheer

Gisterochtend – 26 maart – kwamen ook Peter (‘wie kent hem niet’) Huitsingh en zijn Martha gezellig op de koffie in het dorpshuis om de verjaardag van Jaap Woltjer mee te vieren. Wat Peter niet wist, was dat dit tegelijkertijd de smoes was om hem naar het dorpshuis te lokken. Voor al zijn inzet voor ‘het algemeen belang’ kreeg Peter gister een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Hans Engels. Peter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wat gunnen wij hem deze blijk van waardering, wat heeft Peter altijd enorm veel gedaan en betekend voor de mensen hier, voor dorp en dorpshuis en wie daar kwam!

Een hartelijke speech van de burgemeester, hartverwarmend applaus, ontroerend mooi toegezongen door zijn zus, een aantal woorden vanuit het dorp van achter de microfoon. Dank aan iedereen dat het zo’n mooie verrassing bleef en mooie ochtend was! Ook voor Jaap een bijzondere verjaardag.

Peter is oprichter en voorzitter geweest van de Vereniging Dorpsbelangen van Zijldijk vanaf 1979 tot 1985. Daarnaast is hij vanaf 1994 verbonden geweest aan het dorpshuis. Beheerder, vrijwillig beheerder en bestuurslid van het dorpshuis. In de loop van vorig jaar stopte Peter hiermee.