Speeltuin

Veel speelplezier gewenst in Ons Hörntje!

Met groot enthousiasme is de afgelopen jaren gewerkt aan het vernieuwen van speeltuin Ons Hörntje, bij ons dorpshuis t Fivelhoes. Het stukje op en naast de oude dijk door Zijldijk. De plek waar iedereen weer lekker kan spelen en zich kan uitleven. Lekker kan zitten met uitzicht op ons ruime land met zijn prachtige luchten en vergezichten. Waar we van eigen fruitbomen hopen te gaan oogsten en snoepen. Waar kinderen nieuwe vriendjes en verhalen maken, en de anderen hun verhalen en (klein)kinderen mee naar toe kunnen nemen. Waar wandelaars en fietsers een fijne pauzeplek vinden. Een plek die we samen gemaakt hebben en fijn houden. Waar we trots op zijn! Ons Hörntje betekent trouwens ons hoekje, ons plekje, ons stee. Dit was altijd al de naam van de speeltuin. De ijzeren poort met naam hebben we vervangen maar het herkenbare Ons Hörntje hebben we een mooie plek gegeven op de nieuwe houten poort. Vertrouwd; en toch net even anders! Op 1 juli 2017 werd Ons Hörntje geopend met een vrolijk feest.

Hieronder praktische informatie, goed te weten!

• Onze huisregels vind je op de plaat op de achtermuur van het dorpshuis. We hebben ze niet voor niets, en vragen iedereen vriendelijk zich hieraan te houden. En let op: honden(poep) en glas horen niet thuis op deze plek. Daar zie je meteen wie allemaal hebben bijgedragen aan de vernieuwing van de speeltuin, een indrukwekkend rijtje.

• De speeltuin heeft geen wc. Is het dorpshuis geopend, dan kun je hier naar de wc. Houd er rekening mee dat het dorpshuis beperkt geopend is.

• Als er geen water uit de waterpomp komt, is dat meest makkelijk te verhelpen door er water van bovenaf in te gieten. Bij vorst wordt de waterpomp afgesloten.

• Kom je met een groep naar de speeltuin en wil je graag wat drinken of eten, of wil je een familie- of kinderfeestje organiseren in of bij het dorpshuis? Neem dan even contact op met het dorpshuis. www.tfivelhoes.nl

• We hebben vijf verschillende ansichtkaarten Groeten oet Zieldiek gemaakt, waarvan de opbrengst ten goede van de speeltuin komt. Deze zijn te koop in het dorpshuis. Per stuk €1, set van 5 voor €4,-. Een andere vrijwillige bijdrage voor de speeltuin is altijd welkom. We onderhouden de speeltuin zelf.

• Heb je vragen of kom je ongeregeldheden tegen, laat het ons weten. Dat kan door (wanneer geopend) het dorpshuis in te lopen en je daar te melden, of door contact op te nemen met de speeltuincommissie via 06-24720517. En zie je wat afval of onkruid, je helpt ons door het zelf op te ruimen in de containers, kleine moeite toch?

• De toestellen zijn eigendom van Dorpsbelangen Zijldijk. Het watertoestel is aangesloten op het dorpshuis. Het beheer van de speeltuin en het groen wordt uitgevoerd door de Speeltuincommissie (onderdeel van Dorpsbelangen) en vrijwilligers uit het dorp, en door de gemeente Loppersum. Elk voorjaar wordt de speeltuin gecontroleerd op veiligheid.